Ipari szintű igényekhez is kínálunk BES Heat Pump® hőszivattyúkat és folyadékhűtőket, például társasházhoz, irodaházhoz, jégpályához, üzemcsarnokhoz, borospincéhez, üvegházhoz, hotelhez, étteremhez, csirkefarmhoz, malacnevelőhöz.

Jégpálya folyadékhűtők

Kifejezetten jégpályák fagyasztására tervezünk és gyártunk folyadékhűtőket. Eddig gyártott rendszereink 1,2 MW gépészeti teljesítményig megtalálhatók országszerte, valamint Romániában és Szerbiában egyaránt.

Gépeinknél alkalmazott hűtőközegek: R404/a, R407C, R134/a, de épitünk ammóniás berendezéseket is. Épitésükre felhasznált anyagok: léghűtők, dugattyús illetve csavar kompresszorok, scroll, és hermetikus kompresszorok, hőkicserélők, mind direkt gyártói beszerzésből (Frascold, Copeland, Dorin,Lunite, Bitzer, Mycom, Refcomp, Eco, LuVe, Eta Est, Roen Est, Onda, Thermokey, Swepp, Baltimor stb.) Vezérlések, védelem és szabályzások: Danfoss, Alco, Penn, Ranco, Omron frekvencia szabályzók, PLC-k, microprocesszoros hőfok és nyomás szabályzók (Lae, Carel, Eliwel, Ako stb.) valamint számitógépes táv felügyelet.

Gépeink általában rendelésre, ismert vevők részére, egyedi elrendezésben készülnek, helyszín és helykihasználat, illetve teljesítmény igény felmérés alapján. Készitünk monoblokk illetve split elrendezésű berendezéseket. Ezenfelül téli, illetve téli-nyári valamint energiatakarékos, kombinált berendezéseket is: Free Cooling (Hideg időben direkt hűtés míg meleg időben kompresszoros, így az energia megtakaritás akár 50%).

A berendezéseinkre 2 év garanciát vállalunk. Karbantartó csapatunk 24 órás ügyelettel áll rendelkezésre.

Egyéb folyadékhűtők

A nagyüzemi termeléshez és a létesítmények üzemeltetéséhez szükséges energia biztosítása a havi kiadások között jelentős összeget tesz ki. Ez a tény motiválja megrendelőinket, hogy a hűtő-fűtő rendszerüket a lehető legköltséghatékonyabb módon szeretnék fenntartani. Erre kínálunk megoldást többek között a műanyag feldolgozás, színes fémöntés, borászat, édesipar, űditő és szódaviz palackozás, állattenyésztési területeken, illetve turisztikai célú létesítményekben, ahol a klimatizálás mellett a fűtést is tudjuk biztosítani hőszivattyúinkkal.

Folyadékhűtő berendezéseink gépipari és az élelmiszeripari változata között a hőkicserélőben mutatkozik meg. A gépipari folyadékhűtők acéltartályos (lamellázott rézcsöves hő kicserélővel, téglalap alapú zárt acél tartály) kivitelben kerülnek legyártásra. Az élelmiszeripari folyadékhűtők saválló anyagból készülnek. A kisebb teljesítményűek (10 KW-ig) hermetikus, míg a nagyobbak (10 KW) felett fél hermetikus aggregáttal kerülnek legyártásra. Gépeink különösebb karbantartást nem igényelnek. Minden hűtőberendezés digitális hőfokszabályozóval van ellátva. Gépipari folyadékhűtőink teljesítménytől függően különböző formákban, méretekben készülnek:

Hűtő-, fagyasztókamrák

Az élelmiszeripar legszigorúbb elvárásainak megfelelően készítjük el. Kamráink egyedi gépészeti rendszerek, a vevő igényeinek, elvárásainak megfelelően tervezzük és gyártjuk le. Mivel ezen gépeink egyedi gyártásúak pontos árkalkulációt a konkrét műszaki paraméterek alapján tudunk adni (kamra pontos méretei, milyen fajta árut kíván hűteni a megrendelő, mekkora hőfokról kell lehűteni, mekkora a kívánt maghőmérséklet stb.). Ebben a tárgykörben szintén vállaljuk meglévő hűtő-, fagyasztókamrák felújítását, javítását, karbantartását.

Temperálóberendezések

Berendezéseink egy illetve több körös változatban készülnek rendelés szerint: 2-20 KW-ig.

Hőszivattyúk

A rezsi költségek csökkentésére “1-et fizet, többet kap” leggazdaságosabb fűtési megoldás, valamint kis energia igénye miatt akár zöld energiaforrásnak is nevezhetjük. Mindegyik hőszivattyú típusra igaz, hogy csak alacsony hőmérsékletű rendszer esetén tud gazdaságosan működni, illetve az is igaz, hogy a földgázos hõszivattyú rendszerekkel összevetve a legalább 2,6-szeres kihozatal nevezhető gazdaságosabbnak a jelenlegi gázárral számolva. Természetesen, ha a gáz ára tovább nő, ez akár kisebb kihozatal mellett is gazdaságosabb lesz. Ha nincs földgázfogyasztásra lehetőség, értelmetlen ez az összevetés. Ha csak árammal, vagy tartályos gázzal tudunk fűteni, már kétszeres kihozatalnál is jobban járunk a hõszivattyú rendszerekkel.

A gazdaságossághoz egy fontos gondolat: nyári üzemeltetés során hűtésre is használható a hőszivattyú rendszer, tehát több szolgáltatást is kapunk a beruházással, aminek az üzemeltetési költségét egy további, a kútvíz és fűtési kör közé épített hõcserélõ beiktatásával csökkenthetjük. Így csak a szivattyúkat kell járatni, a hõszivattyút nem. Ez passzív hűtésnek is nevezhető. Egy épület gépészetét 50 éves élettartamra tervezzük (karbantartással). Valószínûsíthetõ, hogy addigra vagy nem lesz már földgáz, vagy olyan áron lesz, ami a gazdaságossági összevetést feleslegessé teszi. A hőszivattyú működési elvéről ide kattintva részletesebben olvashat.

Azon a helyen, ahol kútfúrásra nincs lehetőség, ott csak a levegő/víz rendszerű berendezések telepítése lehetséges. Az AH jelű típusokat intelligens vezérlőegységgel szállítjuk, időjáráskövető funkcióval. Bővebb információért hívja szakembereinket: +36-30-998-1151.